Deborah Nas

technologieliefhebber, professor en spreker

'Technologie voor een betere wereld'
(English talk)

Haar grote nieuwsgierigheid naar het menselijk gedrag en nieuwe technologische mogelijkheden leidde tot een glansrijke carrière in innovatie. Na vele innovatieprojecten bij grote bedrijven en startups raakte Deborah steeds meer geïnteresseerd in de psychologische kant van innovatie: waarom omarmen sommige mensen technologische innovaties direct, terwijl anderen weerstand ervaren? Dit bracht haar op het snijvlak van psychologie, technologie en business.

De rode draad in haar verschillende professionele rollen zijn technologie en innovatie. Als deeltijdhoogleraar ‘Strategic Design for Technology-Based Innovation’ aan de Technische Universiteit Delft werkt ze met diverse wetenschappers aan thema’s als energietransitie en mobiliteit.

Ze is initiatiefnemer van het Centre for Quantum & Society, onderdeel van Quantum Delta NL, waar ze de ethische, juridische en maatschappelijke impact van quantum technologie verkent. Als commissaris bij Hardt Hyperloop en lid van een investeringscommissie bij InnovationQuarter helpt ze deep tech startups versnellen. Bij stichting Cre8 faciliteert ze leer- en werkplekken in ’urban manufacturing’ voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Als zelfstandig adviseur acteert ze als sparringpartner voor managementteams die hun organisatie ‘future proof’ willen maken. En als keynote spreker deelt ze haar kennis over het hoe en waarom van
technologische innovatie.

Naast dit alles zet ze zich in om technologie te verankeren in het primair en voortgezet onderwijs en schreef ze tussendoor nog even het boek ‘schreef ze het boek ‘Design Things That Make
Sense’: een praktisch handboek voor startups, scale-ups en corporate agile innovatieteams
om succesvol te innoveren.

Andere

sprekers

Nouchka Fontijn

Olympisch Bokster

'Ontketen je potentieel met een boksers mindset'

Marco van der Werf

ondernemer, innovator en spreker

'Innovation = invention + business case'
(English talk)

Winne van Woerden

Klimaatrechtvaardigheid activist

'Healing the world by abolishing growthism'
(English talk)