Evi Vet

Living Lab coördinator food systems bij het AMS Institute

"The Future of our Food System"
(English talk)

Evi Vet is voedingswetenschapper en expert in biodiversiteit en voedselsystemen. De afgelopen twee jaar is zij als jongerenvertegenwoordiger voor de Verenigde Naties de brug geweest tussen de Nederlandse jongeren en de (inter)nationale politiek. Vanuit deze functie was ze, onder andere, onderdeel van de Nederlandse delegatie naar de Food Systems Summit en COP15 waar het biodiversiteitsakkoord is afgesloten.

Door bijzondere verhalen van de natuur te vertellen haalt Evi biodiversiteit dichtbij. Denk jij bijvoorbeeld aan biodiversiteitsverlies tijdens je ontbijt? Na deze Tedx mogelijk wel, want je ontbijtje is in gevaar. Je bakje yoghurt met banaan, je kopje koffie of je broodje hagelslag kan er over een aantal jaar namelijk heel anders uit zien.

Hoe ziet de toekomst van ons eten eruit? Met kennis over het wereldvoedselvraagstuk en een positieve benadering van een veerkrachtige natuur zal Evi een beeld schetsen over de toekomst van ons eten en wat jij hierin kan betekenen. Want een voorspoediger toekomst is nog steeds mogelijk maar dan is er wel actie nodig.

Andere

sprekers

Nouchka Fontijn

Olympisch Bokster

'Ontketen je potentieel met een boksers mindset'

Marco van der Werf

ondernemer, innovator en spreker

'Innovation = invention + business case'
(English talk)

Winne van Woerden

Klimaatrechtvaardigheid activist

'Healing the world by abolishing growthism'
(English talk)