Hans van Dam

Co-Founder conversation design institute

"How to make AI speak human"
(English talk)

Hans is ondernemer en docent. Hij is oprichter van Conversation Design Institute, ’s werelds meest toonaangevende trainings- en certificeringsinstituut voor mensen die kunstmatige intelligentie (AI) willen gebruiken om gesprekken met klanten, patiënten of werknemers te stimuleren.

Hans heeft wereldwijd meer dan 7.000 professionals opgeleid en werkt samen met Fortune 500-bedrijven om hun chatbots mensgerichter, effectiever en inclusiever te maken.

Ook leidt hij de CDI Foundation, een non-profitorganisatie dat design standaarden ontwikkelt en beurzen verstrekt. Hans is een frequent gastdocent aan universiteiten en woont momenteel met zijn gezin in Amsterdam.

In deze tedtalk verkent Hans de relatie tussen mensen en taal. Hoe taal ons denken en onze identiteit vormt. Hoe we het gebruiken om de wereld te begrijpen. En hij onderzoekt wat er met mensen kan gebeuren als ze taal uitbesteden aan kunstmatige systemen zoals ChatGPT.

Hoe kunnen deze systemen mensen en de samenleving beïnvloeden? En wat zijn de dingen die we kunnen doen om in harmonie te leven met kunstmatige intelligentie?

Andere

sprekers

Nouchka Fontijn

Olympisch Bokster

'Ontketen je potentieel met een boksers mindset'

Marco van der Werf

ondernemer, innovator en spreker

'Innovation = invention + business case'
(English talk)

Winne van Woerden

Klimaatrechtvaardigheid activist

'Healing the world by abolishing growthism'
(English talk)