Xiorèse Izaly

actrice, creative director, schrijfster

"Unapologetically vulnerable: why there is POWER in your PAIN"
(English talk)

Deze duizendpoot is actrice, creative director, schrijfster en oprichtster van Ma Heala Community. Ze speelt in een nieuwe dramaserie van producent NL FILM in samenwerking met BNNVARA die dit voorjaar uitkomt.

Ook heeft ze diverse projecten geleid waar onderbelichte verhalen aan het licht komen. Een interactieve film over daklozen in Amsterdam tijdens de eerste Covid lockdown, een interactieve ervaring over de problematiek rondom massaproductie en een immersieve installatie “open boek”, waar mensen konden luisteren naar verhalen rondom het thema schaamte. Aan het einde van dit jaar komt haar eerste boek uit.

Na het zien wat de effecten zijn van depressie in haar omgeving, het verliezen van een vriend en het omhoog komen van eigen trauma, leert ze pijn in kracht om te zetten en zet ze zichzelf in als mental health advocate om mentale gezondheid en trauma bespreekbaar te maken. Als oprichtster van de Ma Heala Community heeft ze een safe space gecreëerd waar mensen kunnen helen en delen met behulp van verschillende kunstvormen.

Ondanks dat het huidige klimaat ontzettend is verbeterd, heersen er volgens Xiorèse nog veel stigma’s rondom het onderwerp en is het sociaal nog niet geaccepteerd om naar voren te komen met wat je is overkomen en/of het te hebben over je persoonlijke mentale gezondheid.

Ze ziet het als haar missie om mensen een stem te geven en ze in hun kracht te zetten. Iedereen heeft pijn en iedereen heeft trauma, maar alleen als we het bespreekbaar maken als collectief, kunnen we een verandering maken. Zo lijden mensen niet meer in stilte. Je hebt een stem, je hoeft het alleen nog maar laten horen!

Andere

sprekers

Nouchka Fontijn

Olympisch Bokster

'Ontketen je potentieel met een boksers mindset'

Marco van der Werf

ondernemer, innovator en spreker

'Innovation = invention + business case'
(English talk)

Winne van Woerden

Klimaatrechtvaardigheid activist

'Healing the world by abolishing growthism'
(English talk)